Minirenseanlegget som er bygd for det nordiske klimaet

De første minirenseanleggene fra Biovac® ble lansert alt i 1982. Nordmannen Leif Rönsen hadde under slutten på 70-tallet vært på reise i USA og med seg hjem hadde han ideer på avløpsrensing. Ut fra de ideene utarbeidet Leif det første Biovac® minirenseanlegget. Siden da har produktene blitt utviklet og rengjøringsprosessen blitt enda renere. Men fortsatt skjer det utvikling og tilvirking av Biovac® renseanlegg i Norden, nærmere bestemt i Norge, rett utenfor Oslo.

Biovac® minirenseanlegg er med andre ord ikke bare tilpasset nordiske forhold, de er bygget for det. Ingen løse eller elektriske komponenter finnes i kamrene, pumpene drives for eksempel med luft. Konstruksjonen gir et driftsikkert og stabilt anlegg som er bygget for lang livstid. Flere av renseanleggene fra 1982 er fortsatt i drift i dag.

Spar penger med rett avløp

For å få et korrekt bilde av totalkostnaden for et renseanlegg, behøver man foruten pris og installasjon, også regne inn livslengde og driftskostnader. Et minirenseanlegg fra Biovac® er en investering for fremtiden, som dessuten øker verdien på din eiendom.

Lav slamproduksjon innebærer færre slamtømminger og lavere kostnader. Hvis man kjøper et inneanlegg slipper man årlig slamtømming med sugebil. Det sparer man penger på. Slammet tørkes, og anleggseieren kan selv deponere dette på egnet sted.

En annen smart løsning for å minske kostnaden er å gå sammen med naboene om et større renseanlegg. Biovac har EN-sertifiserte renseanlegg som kan betjene avløpet fra mange husstander i ett og samme anlegg.

Løsninger for alle krav og alle behov

Samtlige Biovac® minirenseanlegg er godkjent etter NS-EN 12566-3. Dette er standarden alle kommuner har som minstekrav. Biovac® minirenseanlegg finnes i en rekke forskjellige utførelser og har derfor en høy fleksiblilitet ved plassering og klarer alle typer grunn- og tomte-forhold. Anleggene kan enten graves ned eller plasseres i et frostfritt rom over bakken.

Våre renseanlegg

Avløp - Renseanlegg

Biovac FD15N GRP

Avløp - Renseanlegg

Biovac FD10N GRP

Avløp - Renseanlegg

Biovac FD5 Std/MG

Avløp - Renseanlegg

Biovac FD5N GRP

Avløp - Renseanlegg

Biovac FD5N PEH